Kinderen

Van gezonde tanden en kiezen, daar heb je je leven lang plezier van. Maar je moet er wel wat voor doen. Dit geldt al voor kinderen vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken!
Het melkgebit is namelijk van zeer grote invloed op de algemene gezondheid. Daarnaast geldt het principe: jong geleerd is oud gedaan. Breng kinderen het belang van een goede mondhygiëne daarom al op jonge leeftijd bij. Dat houdt in ieder geval in om tweemaal per dag de tanden en kiezen te reinigen. Wat en hoe vaak je eet en drinkt is ook belangrijk. En regelmatig naar de tandarts voor controle Zo wordt de mondgezondheid nauwlettend gevolgd en kunnen we problemen voorkomen door een tijdige aanpak. Want gaatjes, dat is echt nergens voor nodig!

Gratis mondzorg tot 18 jaar

Goed om te weten is dat de basisverzekering tandheelkundige controles en zorg tot je 18e vergoedt. Kinderen tot 18 jaar kunnen dus gratis naar de tandarts! Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

Vanaf 2 jaar kunnen kinderen kennismaken met de tandarts, om alvast vertrouwd te raken met de tandarts en de praktijk. Neem ze daarom mee als u zelf langskomt voor het periodiek mondonderzoek en laat zien dat de tandarts helemaal niet eng is.