TPI Tandartsen biedt complete mondzorg

TPI Tandartsen biedt complete mondzorg
“Een mooie mond met tanden, een stralende lach. Dat vinden wij belangrijk”

Anja Maas

Osdorp. “Wij bieden bij TPI Tandartsen een all-in pakket. Daar staat onze naam ook voor: De T van Tandartsen, P van Prothetiek, de I van Implantologie. Wie bij ons komt voor zijn gebit kan probleemloos zijn tanden kan laten zien.”

Karam, eigenaar van TPI Tandartsen aan de Pieter Calandlaan 327, is er klaar voor. Maar eigenlijk nog niet helemaal, want het bovenstaande is pas van toepassing als zijn bedrijf op 1 oktober als compleet mondzorgcentrum van start gaat. “Vanaf 1 juni zijn we al wel open als tandprothetisch praktijk.”

Het is begin augustus en Karam ontvangt ons in zijn nieuwe pand, waar op dat moment de laatst hand wordt gelegd aan de inrichting. Samen met manager Bart van Houte geeft hij een rondleiding. “Behalve alle faciliteiten voor onze patiëntenbehandeling hebben we hier ons eigen tandtechnisch laboratorium. Alles onder één dak. Heel praktisch, we zijn er blij mee. Onze huisstijl? Die is al goed herkenbaar: zoveel mogelijk natuurtinten met als leuke blikvangers onze groene behandelstoelen.”
Karam maakt met TPI Tandartsen zijn grote droom – een eigen mondzorgcentrum – waar. “Ik heb als tandprotheticus een jarenlange ervaring, een prachtig vak. Een gebit bepaalt je persoonlijkheid en met een mooi gebit geef je iemand iets extra’s.”
Hij legt bij zijn werk het accent op de esthetiek, want een mond er mooi uit te laten zien is altijd weer een uitdaging. “Een kroon nodig? Een heel of een gedeeltelijk gebit? Het is ons specialisme te zorgen dat alles altijd uitstekend past en dat de kleur aansluit bij de natuurlijke tandkleur van de patiënt. Tot nu toe ging ik voor mijn werk altijd bij de tandartsen langs. Op locatie bepaalden we dan wat er nodig was en hoe het eruit moest zien. Het was altijd een prima basis voor een mooi resultaat. En nu, in mijn eigen bedrijf gaat dat natuurlijk allemaal nog beter.”
Hij zet nog even op een rijtje waarvoor mensen bij hem terecht kunnen. “We bieden optimale zorg bij het laten vervaardigen of repareren van een kunstgebit. Mensen kunnen weer zonder problemen eten. En, ook heel belangrijk natuurlijk, we zorgen ervoor dat ze weer stralend kunnen lachen. Rode mondhoeken? Hoeft niet. En wij garanderen dat niemand zal zeggen: wat zie je er anders uit, nieuw gebit?” Overigens, een heel nieuw gebit is lang niet altijd noodzakelijk. Bij alle behandelingen is het ons uitgangspunt dat de eigen tanden en kiezen zolang mogelijk blijven bestaan.”

Gratis service

Mensen met problemen met hun kunstgebit hoeven niet eerst naar een tandarts, maar kunnen zich rechtstreeks bij een prothetische praktijk melden. Karam: “Dus ook bij ons. Maak een afspraak. Dat is altijd vrijblijvend, dan bekijken we samen alle mogelijkheden. Moet een gebit worden opgevuld? Loop gewoon even binnen, je wordt meteen geholpen. Vervoersproblemen? Indien nodig halen we je thuis op. Gratis. En we brengen je ook weer thuis. Een nieuw kunstgebit en reparaties worden zeer ruim vergoed uit de basisverzekering. Voor een kunstgebit op implantaten geldt een bescheiden eigen bijdrage.”
Vanaf 1 oktober wordt de dienstverlening uitgebreid tot totale mondzorg. Manager Bart:
“Dan hebben we hier in het team ook tandartsen en een implantoloog. Tot die tijd staat de tandprothetische zorg hier centraal. We hebben een openingsactie: Gratis controle van je kunstgebit. Met als extraatje een uitgebreid proefpakket voor de reiniging. Ook gratis. Dus wil je je gebit laten checken? Maak een afspraak. Gewoon doen!

TPI Tandartsen, Pieter Calandlaan 327, Amsterdam. Tel. 020-7767989. E-mail: info@tpi-tandartsen.nl